Bericht RSS abonneren

Technische problemen bij CanalDigitaal


12.05.2010
De problemen die de Luxemburgse televisieaanbieder M7 Group S.A heeft met de Mediaguard codering zijn nog niet verholpen. Gisterenmiddag rond 15.00 uur vielen de eerste smartcards uit. In de periode daarna vielen nog meer smartcards uit.

Direct nadat duidelijk werd dat er sprake was van een domino-effect en er steeds meer smartcards uitvielen is M7 Group S.A gisterenmiddag rond 15.45 uur begonnen met het trapsgewijs uitschakelen van de codering op het merendeel van de door haar zelf beheerde transponders. Diverse zenders worden door CanalDigitaal doorgegeven die afkomstig zijn van transponders beheerd worden door andere Europese televisieaanbieders. Deze kanalen kunnen om technische redenen niet ongecodeerd doorgegeven worden. Twee door CanalDigitaal beheerde transponders op de Astra3 satelliet worden ook nog gecodeerd uitgezonden. Dit is nodig om naar een oplossing van de coderingsproblemen te kunnen zoeken. De televisieaanbieders CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSAT, allen eigendom van M7 Group S.A zijn getroffen door de storing.

Direct heeft net NOC van M7 Group S,A een onderzoek naar de coderingstoring ingesteld. Daarbij heeft men kort na het starten van het onderzoek ook hulp gekregen van coderingeigenaar Kudelski. Op dit moment loopt het onderzoek nog steeds. Er kan nog niet gezegd worden hoelang de storing nog gaat duren.


Mocht u problemen ervaren met uw Homecast ontvanger op een van de CanalDigitaal zenders, verzoeken wij u vriendelijk de storing af te wachten. Totdat deze verholpen is.