Bericht RSS abonneren

BVN verhuist in Europa naar een andere frequentie


26.03.2011BVN, de publieke zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, gaat in Europa op een andere frequentie uitzenden. De zender verandert niet van satelliet of codering.
 
U kunt met uw huidige satellietontvangstinstallatie gewoon blijven kijken.  

Hiermee verdwijnt de zender niet, maar wordt deze anders uitgezonden. Om deze zender goed te blijven ontvangen, is het belangrijk dat uw ontvanger op deze wijzigingen wordt ingesteld.  

 
 
Hiermee verdwijnt de zender niet, maar wordt deze anders uitgezonden. Om deze zender goed te blijven ontvangen, is het belangrijk dat uw ontvanger op deze wijzigingen wordt ingesteld.   

 

Hoe schakelt u om?

Het omschakelen naar de nieuwe frequentie klinkt lastig. Dit is het (in de meeste gevallen) echter niet. Het is belangrijk om de nieuwe CanalDigitaal zenderlijst in te laden die 1 maart “on air” wordt gezet. In veel gevallen gaat dit automatisch, maar soms moet dit handmatig geregeld worden. Dit is afhankelijk van uw satellietontvanger. Vanaf 1 maart tot en met 1 april 2011 zullen wij de zender op zowel de nieuwe als oude frequentie uitzenden. Zo heeft u meer dan voldoende tijd om de omschakeling te maken.   
 
Inladen van nieuwste zenderlijsten op een Homecast Satellietontvanger
Op alle Homecast gecertificeerde satellietontvangers zit de optie Fastscan. Door het activeren van de Fastscan wordt automatisch de nieuwste zenderlijsten geupdate en ingeladen. Hiermee bent u dus verzekerd van beeld.

Stappenplan Fastscan:
1. Druk op de Menu knop
2. Kies voor Fastscan
3. U wordt nu gevraagd om uw code in te voeren. Deze is standaard ingesteld op "0000". Bevestig uw keuze met Ja.
4. Kies voor een SD of HD Fastscan als u een HD ontvanger heeft. Kies uw Provider.
5. De zenders worden nu ingeladen en als dit succesvol is afgerond drukt u op OK.
 
 

Nieuwe frequenties 

Zendernaam Oud 

Zendernaam Nieuw 

Transponder 

Frequentie 

Polarisatie 

Symbol Rate 

FEC 

BVN (old) 

BVN 

105 

12515 

Horizontaal 

22000 

5/6